søndag 17. november 2013

Vi lager fuglemat


Å lage fuglemat sammen er en fin familie aktivitet, både store og små engasjerte seg.Vi lagde fuglemat på to måter.


1. Fuglemat-deig- 1 pk deliphia fett / flott
- Alt du har av smuler, rosiner, nøtter, tørket frukt osv. (kiwi sin fruktmusli passer supert, smuler fra brødskjæremaskin, hakkede mandler. Bare det ikke er salt og sukker)

- Pepperkakeformer
- Hyssing

Slik gjør du: 
Smelt fettet i en kjele. Hvis du skal ha havregryn i, ha det i nå og la det svelle litt. Så tilsetter du resten slik at du får en ganske tørr masse, men med bitte bitte bitte litt rennende fett i bunnen. Hvis den er for flytende vil den renne utover, mens hvis den er for tørr vil den ikke feste seg.
Så legger du pepperkakeformer utover en bakepapirkledd  stekebrett. e.l og presser massen oppi med fingrene/skje. Fyll halvveis og legg en tråd med enden i midten av formene. Fyll på resten og press det sammen. Sett brettet inn i kjøleskapet eller i fryseren noen timer. 
Press ut massen av formene.

Gi bort i julegave eller heng rett ut til fuglene!


Mandlene må være hakket opp i mindre biter.


Hjerteformet fuglemat :)

Nr. 2. Fuglemat i sandkaker
Du trenger:
  1. - Delfia fett
  2. - Sandkakeformer
  3. -Rosiner
  4. - Frø, eks; Linfrø og sesamfrø
  5. - Mandler ( hakkes)
  6. -Solsikkekjerner ( hakkes) 

Slik gjør du:
Smelt delfiafettet.
Jeg fordelte all indigrensene i ulike små skåler slik at barna kunne velge hvilke indigrenser de ville benytte , dette var veldig stas :)
Vi voksne klippet hyssing og la disse godt inn i sandkakene før vi helte over smeltet delfiafett. Vi satte de i fryseren i 2 timer før vi enkelt løsnet fuglematen fra sandkakeformene.
Jeg anbefaler denne måten å lage fuglemat på sammen med barn, da kan de få blande og velge indigrensene sammen maten selv


Fuglemat i sandkakeform


Fjern sandkakeformen ved å varme den litt2 kommentarer: